Omelet met lentegroente

Ome­let met len­te­groen­te

Bron:Allerhande 3 2012

INGREDIËNTEN

  • 200 g snijbonen
  • 1 struik paksoi, in repen
  • 1 schaaltje aspergetips (150 g)
  • 250 g winterpeen
  • 2 el sojasaus
  • 2 tl sesamolie (flesje 250 ml)
  • 1 doosje rondeeleieren (7 stuks)+
  • 4 el zonnebloemolie
  • 2 bakjes jumbogarnalen (a 100 g)
  • 1 zakje bosui (3 stuks), in ringetjes
     

VOEDINGSWAARDEN (per eenpersoonsportie)

Energie:
385 kcal
Eiwit:
25 g
Vet:
26 g
Koolhydraten:
10 g

 

BEREIDEN

  1. 1. Snijd de snijbonen in schuine, brede repen en kook in 5 min. beetgaar. Neem met een schuimspaan uit de pan en laat uitlekken in een vergiet. Kook de paksoi in hetzelfde water 3 min. en voeg de laatste 2 min. de aspergetips toe. Giet af. 2. Snijd de peen in flinterdunne plakjes en de plakjes in reepjes (julienne). Meng de peen met de groenten, sojasaus en sesamolie. 3. Klop de eieren los met 3 el water. Verhit 1 tl olie in een koekenpan met antiaanbaklaag en bak in 4 min. een dunne omelet. Bak er zo nog 7. Houd ze warm op een bord onder een deksel. Verdeel de groenten en garnalen over het midden van de omeletjes. Rol op en snijd schuin door. Bestrooi met de bosui. Lekker met zoete chilisaus.