Wortelkoekjes

Wortelkoekjes
Bron: Allerhande 2 2013
INGREDIËNTEN
- 1 bos worteltjes
- 25 g bieslook
- 75 g gezouten cashewnoten
- peper
- 3 eieren
- 50 g bloem
- 6 el olijfolie
MATERIALEN
- garde / mixer
VOEDINGSWAARDEN (per stuk)
BEREIDEN
- Stap 1. Trek het groen van 1 bos worteltjes en snij een stukje van de boven- en onderkant van de worteltjes. Rasp de worteltjes en doe ze in een grote kom.
- Stap 2. Knip de verse bieslook boven de kom in stukjes. Maal de gezouten cashewnoten in een keukenmachine. Doe die ook bij de worteltjes en een beetje peper.
- Stap 3. Laat de oven warm worden op 150 graden. Doe 3 eieren en 50 gram bloem in een andere kom.
- Stap 4. Mix het met een handmixer of garde glad en doe het bij de wortelmix. Roer alles met een lepel door elkaar.
- Stap 5. Maak je handen een beetje nat. Neem een handje wortelmix en kneed allemaal koekjes van ongeveer 6 cm. Door je natte handen plakt het niet.
- Stap 6. Verhit 6 eetlepels olijfolie in een koekenpan en leg er zo veel mogelijk koekjes in. Bak de koekjes ongeveer 3 minuten aan de ene en 3 minuten aan de andere kant.
- Stap 7. Haal ze uit de pan en leg ze in de oven zodat ze nog even warm blijven. Bak ondertussen de overgebleven koekjes op dezelfde manier.