Wortelkoekjes

Wor­tel­koek­jes

Bron: Allerhande 2 2013

INGREDIËNTEN

  • 1 bos worteltjes
  • 25 g bieslook
  • 75 g gezouten cashewnoten
  • peper
  • 3 eieren
  • 50 g bloem
  • 6 el olijfolie

MATERIALEN

  • garde / mixer

VOEDINGSWAARDEN (per stuk)

Energie:
155 kcal
Eiwit:
4 g
Vet:
12 g
Koolhydraten:
7 g

 

BEREIDEN

  1. Stap 1. Trek het groen van 1 bos worteltjes en snij een stukje van de boven- en onderkant van de worteltjes. Rasp de worteltjes en doe ze in een grote kom.
  2. Stap 2. Knip de verse bieslook boven de kom in stukjes. Maal de gezouten cashewnoten in een keukenmachine. Doe die ook bij de worteltjes en een beetje peper.
  3. Stap 3. Laat de oven warm worden op 150 graden. Doe 3 eieren en 50 gram bloem in een andere kom.
  4. Stap 4. Mix het met een handmixer of garde glad en doe het bij de wortelmix. Roer alles met een lepel door elkaar.
  5. Stap 5. Maak je handen een beetje nat. Neem een handje wortelmix en kneed allemaal koekjes van ongeveer 6 cm. Door je natte handen plakt het niet.
  6. Stap 6. Verhit 6 eetlepels olijfolie in een koekenpan en leg er zo veel mogelijk koekjes in. Bak de koekjes ongeveer 3 minuten aan de ene en 3 minuten aan de andere kant.
  7. Stap 7. Haal ze uit de pan en leg ze in de oven zodat ze nog even warm blijven. Bak ondertussen de overgebleven koekjes op dezelfde manier.