Puur en eerlijk burger

Puur en eer­lijk bur­ger

Bron:Allerhande 2 2013

 

INGREDIËNTEN

  • 1/2 komkommer, in dunne plakjes
  • 1 bakje cherrytomaten (250 g), in kwarten
  • 1 rode ui, in dunne ringen
  • 50 ml wittewijnazijn (flesje 250 ml)
  • 2 x 150 g mager rundergehakt
  • 1 ei
  • 30 g paneermeel (pakje 150 g)
  • 2 tl gedroogde Italiaanse kruiden
  • 1 el zonnebloemolie (fles 1 liter)
  • 2 zakken maisbollen (a 2 stuks)
  • ketchup

MATERIALEN

  • grillpan

VOEDINGSWAARDEN (per eenpersoonsportie)

Energie:
435 kcal
Eiwit:
26 g
Vet:
17 g
Koolhydraten:
42 g

 

 

 

 

 

 

 

 

BEREIDEN

  1. 1. Meng de komkommer in een kom met de tomaten en ui. Schenk de azijn erover. Laat 30 min. staan. Schep af en toe om. Meng ondertussen het gehakt met het ei, paneermeel, de kruiden, peper en zout. Kneed door met natte handen. Verdeel het mengsel in vieren en maak van elke portie een burger van 1 cm dik.
  2. 2. Verhit de grillpan. Bestrijk de hamburgers met de olie en gril ze in 6 min. net gaar. Keer halverwege.
  3. 3. Laat de groenten uitlekken in een vergiet. Halveer de broodjes en beleg met wat groenten. Leg daarop de hamburgers en schep er meer groenten op. Eindig met wat ketchup.