Puur en eerlijk burger

Puur en eerlijk burger
Bron:Allerhande 2 2013
INGREDIËNTEN
- 1/2 komkommer, in dunne plakjes
- 1 bakje cherrytomaten (250 g), in kwarten
- 1 rode ui, in dunne ringen
- 50 ml wittewijnazijn (flesje 250 ml)
- 2 x 150 g mager rundergehakt
- 1 ei
- 30 g paneermeel (pakje 150 g)
- 2 tl gedroogde Italiaanse kruiden
- 1 el zonnebloemolie (fles 1 liter)
- 2 zakken maisbollen (a 2 stuks)
- ketchup
MATERIALEN
- grillpan
VOEDINGSWAARDEN (per eenpersoonsportie)
BEREIDEN
- 1. Meng de komkommer in een kom met de tomaten en ui. Schenk de azijn erover. Laat 30 min. staan. Schep af en toe om. Meng ondertussen het gehakt met het ei, paneermeel, de kruiden, peper en zout. Kneed door met natte handen. Verdeel het mengsel in vieren en maak van elke portie een burger van 1 cm dik.
- 2. Verhit de grillpan. Bestrijk de hamburgers met de olie en gril ze in 6 min. net gaar. Keer halverwege.
- 3. Laat de groenten uitlekken in een vergiet. Halveer de broodjes en beleg met wat groenten. Leg daarop de hamburgers en schep er meer groenten op. Eindig met wat ketchup.