Penne met pompoen en tonijn

Pen­ne met pom­poen en to­nijn

Bron: Allerhande 1 2013

 

INGREDIËNTEN

  • 1 pompoen (biologisch)
  • 1 ui, gesnipperd
  • 3 el olijfolie
  • 2 el balsamicoazijn
  • 4 stengels bleekselderij, in boogjes
  • 2 tenen knoflook, fijngesneden
  • 2 blikjes tonijn stukken in olie (a 185 g), uitgelekt
  • 3 el kappertjes (potje 100 g)
  • 1/2 potje zongerijpte Taggia olijven (a 180 g), uitgelekt
  • 1 bakje cherrytomaten (250 g), gehalveerd
  • 300 g volkoren penne (pasta, pak 500 g, biologisch)
  • 1 bakje platte peterselie (20 g), blaadjes grof gesneden

Materialen:

  • bakpapier

VOEDINGSWAARDEN (per eenpersoonsportie)

Energie:
580 kcal
Eiwit:
28 g
Vet:
24 g
Koolhydraten:
57 g

 

 

 

 

 

 

 

BEREIDEN

  1. 1. Verwarm de oven voor op 180 °C. Snijd de pompoen in parten. Verwijder de zaden en de draderige binnenkant met een lepel en snijd met een scherp mes de schil eraf. Snijd het vruchtvlees in blokjes van 2 x 2 cm. Meng met de ui, 2 el olie en de azijn en verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat. Zet ca. 30 min. in de oven. Schep tussendoor een keer om.
  2. 2. Verhit de rest van de olie in een hapjespan en bak de bleekselderij en knoflook op laag vuur 10 min. Neem de pan van het vuur en meng de tonijn, kappertjes, olijven en tomaat erdoor. Kook ondertussen de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar.
  3. 3. Schep de pasta om met de pompoen en het tonijnmengsel. Bestrooi met de peterselie.

Maak jouw eigen website met JouwWeb